Gårdshistorie for Ågskardet
Hovedside gårdshistorie
Generell informasjon
Gårdene
Ågskardet's hjemmeside
Søk
Kontakt oss

Glemt passordet?
Velkommen til gårdshistorie for Ågskardet PDF Utskrift E-post
Skrevet av Trond Aakvik   
torsdag 06. mars 2008

Det to binds verket ”Gård og grend i Meløy” ble utgitt av Meløy kommune i 1981. Mye nytt har skjedd siden da, og det skal vi her forsøke å få oppdatert. Og dette er et nettbasert forsøksprosjekt, hvor det er ment at innbyggere og nåværende gårdseiere interaktivt skal bidra med nye informasjoner og foto.

 

Dersom dette prosjektet faller heldig ut, så vil tilsvarende senere bli gjennomført for hele Rødøy kommune, men da på et eget nettsted. 

 

Informasjonene fra 1981 gjengis som avskrift, og ikke ved skanning, og dette fordi gammelt og nytt materiale med tiden skal kunne bli redigert sammen.

 

Nye gårder kan siden 1981 ha blitt utskilt, nydyrket eller bosatt, og dette må det gis beskjed om. De vil i så fall bli føyd til med gårds- og nytt bruksnummer.

 

Først ute med tillegg er gnr. 13, bnr 6, Nordell, og denne kan da fungere som en eksemplifisering av hvordan det hele er ment å fungere. For alle gårder er der av interesse å motta kopi av skjøte for gjengivelse. Nye informasjoner og foto kan enten sendes webmaster, min e-postadresse Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , meg i posten eller bare legges i min postkasse ved veien når dere en gang kjører forbi.

 

Velvillig tillatelse til bruk av materiale i Meløys bygdebøker er gitt av kommunens kulturetat.

 

Trykk på ønsket gård:

 

 

Alt orginalmateriale sendt av Trond Aakvik.

Sist oppdatert 07.03.08

 

Sist oppdatert ( lørdag 19. april 2008 )
 
Neste >